Baksmällan

Ska snart ut till Centrum för att möta älskling. Ikväll skall vi nämligen se Baksmällan på Bergakungen klockan 21:10!

Göteborgs kulturkalas 2009

Nu har jag och Sara planerat vårat Kulturkalas in i minsta detalj! Vilka artister vi skall se och en deja vu av förra
årets kalas som vi också skall hinna med (då vi gick enda från Götaplatsen efter Salem Al Fakir hem till Kärra).

2009-08-11 18:00 - 19:00 Veronica Maggio - Kungstorget.
2009-08-11 20:00 - 21:00 Navid Modiri & Gudarna - Kungstorget.
2009-08-12 19:00 - 23:30 Barbados - Packhuskajen.
2009-08-12 22:00 - 23:00 Markus Krunegård - Kungstorget.
2009-08-14 21:30 - 23:00 Europe - Götaplatsen.
2009-08-15 22:15 - 23:00 Darin - Götaplatsen.
2009-08-16 17:00 - 20:00 Rix FM festival - Kungstorget.

Nu blir det till att plugga låttexter fram tills allt drar igång och jag längtar verkligen ihjäl
mig! Glada och lyriska gåendes längsmed Avenyn och fan vad roligt vi kommer att ha!

Jag älskar dig, bästa vän.

Mustasch

Vem blir inte lycklig av att vakna upp till Mustasch's musik med underbara gitarriff? Ralf må kanske inte ha alla
skruvar kvar i verktygslådan, men han är en av Sveriges bästa hårdrockssångare och vi älskar honom för detta!

Här hittar du listan över Tidernas 100 bästa gitarriff!



Nu skall jag bara bortsa tänderna och klä på mig innan jag går ner till Sara!

Klimatsmart

SItter i älsklingens röda Academy tröja och njuter av att jag äntligen har Spotify som han har fixat åt mig. Man kan ju i princip skriva in vad som helst i sök rutan och sen kommer flera hundra låtalternativ upp. Gjorde nyss en Lily Allen sökning, 142 låtar dök upp - imponerande!

Nog om Spotify och all dess enorma kvantitet.
   Är nyvaken och funderar på vad jag skall hitta på idag. Vill få så mycket som möjligt gjort på en och samma gång, men ingenting händer känns det som. Skall nog ringa Sara efter att jag ätit frukost, synd att det är sådant dåligt väder för jag känner verkligen för att åka ut till Sillvik. Har ungefär bara badat fyra-fem gånger denna sommaren, jag får nästan ångest när jag blivit tvungen att åka in till Valhalla för att simma. Vad har hänt med den svenska sommaren och inte påtal om den svenska vintern? Förut var vägarna täckta med 20-30 cm tjockt snölager runt julafton - nu har vi vårväder i december och snön kommer inte förrän i april! Vi måste verkligen bli bättre på att sköta och vara rädd om våran miljö!

Bli klimatsmart!


Renovering

Ursäkta röran,
vi bygger om!

Detta är bara en testomgång än så länge.
Hello Kitty skall nog få stanna kvar tror jag.
+ en ny header som förmodligen kommer inom kort.

Vad tycks?

Är bakgrunden bra?
Ge mig massa respons.
Tack!

To be continued!

Design är roligt.
Men kräver mycket
tålamod och TID!


Privat bruk

Funderar på om jag skall ringa Sara eller gå ut och motionera med stavarna. Vill ha tillbaka min borttappade MP3 med massa musik i, det känns så ödsligt att gå runt och lyssna på den yviga vinden hela tiden. Det finns väl relativt billiga alternativ som man kan finna på Media Markt, får dock ångest om jag spenderar för mycket av min lön. CD skivor kan man ju låna från biblioteket för att sedan lägga över musiken på datorn, privat bruk är ju fortfarande lagligt?

Claes Månsson - Om flickan själv får välja!

Jag och älskling åkte in till IKEA runt fyra tiden för att kolla på mattor och tavlor till mitt rum. Måste säga att det kändes väldigt underligt (på ett bra sätt givetvist!) att gå runt och titta på olika möbler tillsammans, precis som om vi höll på att investera till våran lägenhet. Vilket jag inte hoppas kommer dröja alltför länge tills det blir slag i saken. Kanske om något år eller så, haha.

Vi började på överplan och gick och slängde oss i alla möjliga sängar som var så sjukt sköna att jag kunnat övernatta! Det var väl en filur som bodde inne på IKEA, dock är jag tveksam om det var i Göteborg, men har för mig att det stod i kvällstidningarna?
   Mitt under allt blev vi plötsligt förbipasserade av en man och inte utav vilken man som helst, utan av Claes Månsson - alla kvinnors dröm eller rättare sagt; om flickan själv får välja! Hade inte Honkis nämnt det så hade jag aldrig lagt märke till honom. Men lustigt!

Sen så bjöd han mig på chokladboll inne på caféterian. Sjukt gott! Satte oss vid ett bord som låg bredvid fönstret där vi kunde ha utsikt över allt folk som gick in och ut. Både Bosse Bildoktorn och hans kusin Lennart fick vi nöjet att skåda, haha.


Jag älskar dig.


Ägg + Paprika + Rucola + Skinka

Lagade förmodligen min godaste omelett tidigare idag med ett resept taget ur mitt eget kloka huvud. Jag är nog som min pappa när det kommer till matlagning - vi båda hatar att gå efter recept och lagar hellre på känn. Det blir oftast mycket godare då!

Min innehöll:
Ägg
Mjölk
Röd paprika
Rucola
Skinka
Salt
Peppar
Oregano


Såhär blev slutresultatet:



Super gott!

A Cinderella Story

Igårkväll åkte jag upp till Jonas och Sara för att mysa till det lite. Vi såg A Cinderella Story som gick på TV3 tillsammans med en massa godis och en massa cola. Filmen började klockan 21:00 och pågick fram till nästan 23:30 tack vare alla dessa förbannade reklamer! 22:35: Reklam. 22:40: Filmen börjar igen. 22:55: Reklam. Dem skall nog tänka över beslutet en extra gång om dem skall sända Titanic igen, för den kan ju pågå i all evighet!



När jag nämnde Titanic så var jag tvungen att Googla på det och vafals? Är det bara
jag som är efter när jag säger att jag inte visste att det fanns en uppföljare till ettan?


Information!

(Observera att vissa snuttar ur musikvideon är filmat inne på NTI Gymnasiet!).


Dagens kap

Dagens inköp (utöver objektivet):

Ninna knitted cardigan, Gina Tricot.
Svarta ankelboots - H&M.
Vit axelbandslös BH - Cubus.
Rutig skjorta - KappAhl.

Man måste ju för all den låta sig själv unnas lite nu när lönen från sommarjobbet rullat in.
Imorgon skall jag ock älskling till IKEA för att kolla på potentiella tavlor och mattor till mitt rum!

Nu skall jag åka upp till Frazze & Sazzy i Mysterna!

Min nya kärlek


SIGMA, 18-50mm F3.5-5.6 DC.

Perfektionist?

Igår så tog jag ju äntligen tag i saker och ting och satte igång att städa/rensa/tömma/dammsuga hela mitt rum enda från botten. Tala om att bli överraskad när man ser vad som egentligen döljer sig under alla högar av skräp och damm! Förut hade jag varken ett skrivbord eller golv då allt täcktes av gamla skolpapper, böcker, cd-skivor och tonvis med kläder. Nu chockeras jag varje gång jag kliver in i rummet över hur kliniskt rent det är, det finns inte en enda pryl som ligger fel eller ens på sniskan.
   Kan inte låta bli att se mig omkring och beundra mitt rum i skrivande stund. Jag hoppas verkligen att jag kommer kunna klara av att hålla det såhär prydligt så länge som möjligt, för innerst inne så trivs jag som allra bäst när allt är städat och fint som den perfektionisten jag är.

Allt som skall slängas + en matta och en tavla!

Snygg-Karin

Rensar och tömmer hela mitt rum på skit här hos pappa och det är inte klokt hur mycket man egentligen hittar som har legat undangömt i lådorna. Gamla bilder från 2006, papper som jag letat efter i åratal, cd-skivor och mer där till.
   När jag ser på bilderna förvånas jag över hur ful jag var, bokstavligt talat. Saknade stil, mitt hår hade ingen form what so ever utan gick sin egen väg, jag var allmänt rund AND WHAT THE FUCK IS UP WITH MY MAKE UP?! I was a complete mess helt enkelt.

Nu skall jag fortsätta!
Här bjuder jag på en bild från och nu.
Enjoy!


Tåg ombyten inför Kulturkalaset

Här sitter jag i all min fröjd och njuter av Queen, vilket bara påminner mig om mitt sommarjobb eftersom denna skiva spelades ganska flitigt nere på sorteringen under våra veckor. All we hear is Radio ga ga - Radio goo goo - Radio ga ga.

Vaknade för kanske två timmar sedan och har ännu inte ätit frukost. Blir väl antagligen en brunch liknande måltid med en Gorby's Pirog skulle jag gissa på. Mat känns på något sätt väldigt avlägset idag, vad det kan bero på vet jag faktiskt inte. Kan till viss del bero på det dystra vädret, men fruntimmersveckan är ju över så man tycker ju faktiskt att solen kan återvända igen. Jag hade i alla fall varit väldigt tacksam om den hade tittat förbi under veckan då Kulturkalaset håller igång.

Apropå Kulturkalaset! Nu är det såhär att jag som tidigare nämnts skall åka till Visby den 6/8 - 9/8 under Medeltidsveckan. Efteråt hade pappa tänkt åka vidare till Hasslö för att stanna där i ett par dagar, hur blir det då med Kalaset slog det mig med en gnutta panik?! Blir det någon Navid Modiri för min del som jag längtat ihjäl mig så mycket efter eller får han helt enkelt klara sig utan mig? Jag har som tur är hittat en relativt bra lösning på mina problem och försökt kompromissa med min kära fader.
   Om de överväger att stanna några dagar på Hasslö så bokar jag en turbiljett med tåget upp till Göteborg den 11 augusti och en returbiljett tillbaka till Karlskrona igen den 17 augusti. Jag hittade en tur- och retur biljett igår på SJ's hemsida för endast 439 kronor, ett väldigt bra och rimligt pris om du frågar mig.


Chockerande nyheter

Ibland får man veta så chockerande nyheter om folk som man aldrig
trodde att man skulle få höra. Igår släpptes verkligen en enorm bomb!

Bilder från igårkväll






100 kronor hittelön

Kom hem för en stund sedan efter att ha varit med om ett rejält äventyr med motorcykeln. Helt plötsligt så började motorn hacka, det exploderade i avgasröret och vi fick plötsliga motorstopp på vägen, jag blev livrädd varje gång pappa eskalerade för det var då det small som bara sjutton.

Det var inte speciellt svårt att hitta till Mossegårdsvägen som tur var. När vi var framme så tackade dem (Emma och hennes morsa) mig ungefär femtioelva gånger och jag fick sedan hundra kronor i hittelön. Hon hade tydligen tappat facket som innehöll alla kort i tisdags. Well, vad gör man inte för sina medmänniskor?

Strax åker vi ut till Lahall/Mölnlycke för att bada i Finnsjön och äta god mat.



Bilden kommer från Google.


Gårdagen och upphittade ägodelar

Jag skulle vilja sammanfatta gårdagens fest med fyra ord: den sämsta festen EVER! Förlåt om jag trampar någon i klaveret eller sårar någons känslor, men det är faktiskt ren fakta. Hur vi tog oss dit skall vi ju inte ens börja på... eller okej.
- Vi träffade Mathi på 40 bussen, åkte in till stan och träffade resten ungefär... Sen tog vi Blå Express ut till Partille Centrum för att därefter byta till buss 513, vilket vi också gjorde! Men så klart missade vi Skolvägen (den hållplatsen som vi skulle gått av på) och åkte istället in till stan IGEN! Så vi fick vänta i en halvtimma på nästa buss som skulle ta oss dit igen, suck. Lagom partydödare.
   Sen när vi äntligen var framme var mina fötter rätt möra efter den långa promenaden, hälsade på lite folk och gick in i vardagsrummet och satte oss. Festen var död redan från start.
   Efter några minuter gick vi ut till altanen och till min stora lättnad kom Holst, Höök, Heine och Jocke dit. Tror aldrig jag varit lika glad över att se Holst som jag var just då, haha! Sen gick vi in och spelade Mario Cart på Wii, Heine levde ju sig in i spelet om ingen annan, hahahahahahaha.

Sen åkte jag, Honk, Jonas och Johan hem till älskling för att kolla på film, Sara kom också. Det blev Madagascar men det slutade med att alla somnade efter 20 minuter förutom Johan som satt och såg på filmen ensam, haha, stackarn!

På Blå Express, bussen in till Partille Centrum hittade jag för övrigt ett silvrigt fack med bl.a. bankkort, fritidskort, gymkort, CSN kort, H&M club kort och 100 kronor i. Så det första jag gjorde i morse var att söka upp ägaren till alla dessa kort, tur som jag hade så stod namn och personnummer på CSN kortet. Emma Anna Mari Andersson. Så jag ringde upp henne och hörde att det var med en enorm lättnad som hon andades ut när jag sa att jag hade hittat hennes ägodelar.
   Så nu skall jag och pappa strax åka ut till Jonsered med motorcykeln, fattar inte varför jag åker dit, egentligen är det hon som ska komma hit. Kanske bara för att jag är så äckligt jävla snäll ibland. Undrar om jag får hittelön?

BILDER FRÅN IGÅR KOMMER SNART!

Fest @ Sävedalen

Honkis var lite extra gullig imorse då han hade nämligen förberett en pannkaksfrukost åt mig med massa
jordgubbssylt. Det är så härligt när han äntligen förstår mina behov här i livet, haha. Jag älskar dig älskling.

Ikväll bjuds det på någon slags födelsedagsfest ute i Sävedalen hos någon kille jag aldrig träffat, Fredrik Häll heter han. Skall dit med bl.a. Honken, Jonas, Johan, Sara, Mathi, Persson, Holst, Heine och förhoppningsvis även Oliver. Skall bli roligt, men den enda nackdelen är att det är såpass få av Backa Barnen som kommer följa med ikväll.

Men det blir inte roligare än vad man själv gör det till! We're gonna do some partying tonight!
- VAD I HELVETE SKA MAN HA PÅ SIG TRO?!

<3 brother.


Saknar Kreta och den härliga gemenskapen


Kaffemys

Mötte nyss upp Mathi på Körkarlens, så nu är allt på samma plan igen.
Ska strax ner till älskling och dricka kaffe med han och hans mamma!
- Någon som vet om TV sänder någon bra film eller liknande ikväll?

Späckad för- och eftermiddag

Idag har det sannerligen blivit mycket gjort kan jag lova!

Imorse när jag kom hem från Honkis klockan 06:20 så ställde jag mig nästan direkt och gjorde i ordning en riktigt stor pannkaksfrukost åt de andra som under tiden låg och sov. Det är nog första gången jag faktiskt lyckas riktigt bra och för en gångs skull tänker till och vrider ner värmen så de inte bränns vid. Riktigt jäkla goda blev dem faktiskt! Stolt.

Sen var det bara att packa ihop väskan med en kläder och allt annat tillbehör som skall med eftersom pappas semester börjar snart. Fem över ni bar det iväg ner mot pappas lägenhet och ta en snabb dusch för att en timme senare ta bussen in mot Hjalmar för att träffa Mikaela (Vanessa hade tandläkartid). 
   Träffades på Emmaus "balkong" där vi även träffade den ena sommarjobbaren som visst inte alls hette Jacob utan Viktor. Jag som tidigare sa att han såg hyfsad ut tar genast tillbaka det för han såg förjävlig ut, näst intill en av de tre hyenorna ur Lejonkungen med rinnande fradga från ena mungipan. 
   Sen gick vi in och hälsade på våra forna arbetskamrater, haha. Vi som suktat oss fördärvade efter denna dagen och hela tiden trott att vi skulle få ena halvan av våran lön idag fick pisk på fingarna. För den kommer nämligen på måndag! Jag som trodde att min helg var räddad, suck

Efteråt gick vi åt separerade håll på Hjalmar Brantning. Vi bestämde oss för att ses över en bio den kommande veckan, Ice Age 3 eller Baksmällan ger vi oss an!

Jag åkte hem men stannade dock inte längre än dryga halvtimmen innan jag begav mig ut mot IKEA för att leta reda på en passande säng till mitt nyrenoverade rum. Förälskade mig i en dubbelsäng med en sängstomme och mittbalk av träslaget ek. Ljust och fint, skulle passa mitt rum alldeles perfekt! Skall bara lyckas övertala pappa också, vilket kanske inte kommer att bli helt enkelt. Men i slutändan så är det alltid jag som vinner oavett vägen dit, hehe.

Nu skall jag åka till Mathi strax för ärenden. Sen skall vi laga tacos.




Återseende

Imorgon skall jag träffa Vanessa och Mikaela, de två tjejerna som jag sommarjobbade tillsammans med på Emmaus Björkå. Vi skall titta in på Second Hand butiken och se efter om de sköter sitt jobb eller inte, annars blir det pisk på fingrarna och naturligtvis granska de två nya sommarjobbarna Jacob och Jacob. Har redan varit där en gång efter att vi slutade jobba, men det skall bli roligt att få träffa alla igen! Skall framförallt blir riktigt roligt att träffa V och M igen!

Efteråt skall jag och Mikaela iväg till något gym som ligger vid Plusgymnasiet för att pumpa lite. Jag som sa att jag skulle vila men glöm det, här skall svettas! Första gången får man ett gratis pass, så jag vet inte säkert om jag går imon eller om jag sparar det till AFRO-passet, we'll see!

 

Saknad

Jag saknar M08C, men framförallt Emelie Molin och Jessica Retteli! <3


Music


Vän med Navid Modiri, woho

The geek number one måste ge er lite uppdateringar om den så kallade
ansiktsboken; jag har nämligen blivit vän med Navid Modiri! Who gives a shit?


Såg Ice Age 2 för första gången igår. Jesus, jag skrattade så mycket att jag grät! - Dra mig i svansen och däng mig backen! Jag älskar spontana kommentarer som man är helt oförberedd på, som till exempel; - ibland så kräks jag! Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha.


Imorse så var jag hurtig, som jag varit hela denna veckan vill jag påstå! Cyklade nämligen i drygt två timmar, jäkligt skönt att slippa cykla under stress och bara ta det lugnt i sin egen takt.

Tisdag: 1,2 mil med stavar.
Onsdag: Simmade 1100 meter.
Torsdag: 2 timmar cykling.

Nu förtjänar jag att ta det lugnt.


The Fear

Kom hem för en stund sedan från Valhallabadet efter att ha tagit några snabba längder, rättare sagt 1100 meter blev det. Det är både skönt och avkopplande att bara få flyta fram och tillbaka mellan bassängens kakletväggar för en stund. Låta tankarna flyta ut tillsammans med bubblorna och kloret och inte tänka mer på saken.
   På dit vägen träffade jag dessutom Magge, it's been a while, blir ju sällan man träffas och får tillfälle att ordväxla lite. Vi pratade om ditten och datten, han hade tydligen också vart på Platanias i juni, samma ställe som jag var fast i maj! Inte klokt vad folk kan förändras på bara ett år.

Just nu sitter jag och förtränger lite Lilly Allen musik! Hon är en stor inspirationskälla till mig, så jäkla cool och häftig! Gotta luv her and her music!


Vi rör ihop till en omelett

När jag kom hem imorse efter att ha sovit hos Honkis så ställde jag mig vid spisen för att laga ihop till en god omelett som vi skulle äta till frukost. Drygt klockan sju var jag redan i full gång med att knäcka ägg, hälla i grön mjölk och smula ner lite salt och peppar.
   Samtidigt som jag vispade spelades radion med musik från Bandit Rock, 104,8. Tömde smeten i en djup stekpanna och lät den sista droppen rinna ner med ett hastigt plopp. Kan inte låta bli att gräva ner näsan under fläkten, det luktar så gott. Måste säga att min omelett blev riktigt god och uppskattad!

Ikväll kommer Johan ner till Göteborg igen, så då hade vi tänkt åka in till Centralen för att hälsa honom välkommen eller liknande. Det enda som fattas nu är röda mattan, den kungligheten som han är, haha, skämt åsido. Sedan sover jag hos Honk för att åka in till Valhallabadet och motionssimma när de öppnar 06:30!





Jai Ho

Det är fest hos Höökarna ikväll, än är jag inte säker - det pendlar fortfarande mellan ja eller nej. Känns dock inte så himla lockande att festa på veckans första dag - måndag. Men man kanske skall göra undantag lite då och då?
   Hörde även att det skulle bjudits på fint väder. Well, det enda som täcker himlen just nu är mörka moln som sitter ihopklistrade med varandra. Regn har vi redan så det räcker och blir över, kan de inte unna oss lite solsken i alla fall över sommaren?

Jaja, man kan inte få allt här i världen. Jag nöjer mig med att lyssna på PCD's nya låt Jai Ho.


Chill


Shit happens

Tjohej! Igårkväll var vi hemma hos Amelie för att njuta av deras nyuppsatta infravärme med kaffe och digestive. Alltid lika roligt. Stannade till lite efter tio innan jag och Honk gick ner till honom för att sova.

När väckarklockan ringde 05:20 för att han hade jobb som väntade var jag helt klarvaken och skitpigg! Men det räckte med att jag åkte hem och la mig i soffan för att läsa några kapitel ur min bok som snart är slut, sen så låg jag och dreglade från halv sju till halv tio. Gott!
   Sen skulle man ju träffat Jessica idag också var det tänkt, men nej, hon åkte visst upp till sitt land redan vid 09:00 istället för 15:00... Shit happens...

Harry Potter och Halvblodsprinsen!

Jag har haft en helt underbar dag tillsammans med älskling!



Åkte in till stan runt tolv för att leta efter lite nya kläder till Honkis! Hans garderob är alldeles för tråkig och behöver kryddas till lite extra, haha. Men istället så slog idén mig att varför inte gå till Bio Palatset och kolla om de råkar ha några lediga platser kvar till Harry Potter och Halvblodsprinsen? Så dit gick vi allra först och gissa vad! DET HADE DEM! Mittenplatserna på rad 10! Fatta hur jävla lycklig jag var på en skala från 1-10 eller!!!!! 11!!!!!! Hahahaha, geek. 



Efteråt kände vi för att fika så det blev givetvist Fröken Olsson! 2 vaniljbullar, 2 kärleksmums och 2 coca cola. Varenda liten kalori är såååååååå JÄVLA VÄRD, fatta hur gott och hur lätt det smälter mellan tänderna!! Yuuuuuuuuuuummie. 
   Sen så gjorde jag en liten söt frisyr på Honkis som ni kan se på bilden ovan. HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!! Kan inte sluta garva, så söt!!



Sen myste vi och vilade "maten" längsmed kajen i det fina (!) sommarvädret.



Jag skall inte säga för mycket om filmen, men vad jag kan säga är: ATT DEN VAR SÅ JÄVLA BRA ATT JAG VILLE LIPA KONSTANT! hahahaha. Sedan var det ju en sak som fick mig att grina nästan på riktigt, trodde aldrig att det skulle hända! Satt typ under hela filmen och upprepade tyst för mig själv: "Ta inte slut! Ta inte slut! Ta inte slut!", hahaha.

SE DEN ANNARS FÅR NI FEM BOX I NYLLET!!!!!!!!!!!!!

...och imorgon skall jag träffa Jessica som jag inte gjort på EVIGHETER!!

Nya planer

Skall strax gå och sova ikapp de timmar som jag varit uppe helt i onödan för. Tappar intresset och orkar helt enkelt inte bry mig när folk lovar en massa saker men som sedan skiter i det och gör något helt annat istället. Shit the same, orkar som sagt inte bry mig.
   Vad som egentligen var planerat blir inte av. Vad ska man göra idag? Det är ju bara jag kvar i hela Göteborg, alla är ju för fan bortresta känns det som. Jag vill ta upp kontakten med dem jag tappat och träffa nya människor som inspirerar.

Något annat som apropå inspirerar är ju Göteborgs Kulturkalas som sträcker sig mellan den 11-16 augusti! Jag vet att jag tjatar på rätt bra om detta, men så är det om man längtar som skam och det är ju endast 24 dagar kvar tills det drar igång! Inget skall gå till spillo, jag tänker vara där inne dagarna och nätterna långa!  
   Nedanför är två av de banden som jag framförallt skall gå och avnjuta. Navid och Europe. Sedan blir det säkert Veronica Maggio och Laleh också plus många, många fler. Darin kommer ju även dit i år, haha. Brings back some memories. Haha!



Dans på Strøget


Erövring av IKEA

Här sitter jag och lyssnar på Navid Modiri, ovanligt? Efter att Honkis åkt till Höök för att de skall ut på Trädgår'n ikväll så gick jag en sväng förbi pappa. Fick reda på att de påbörjat renoveringsarbetet av mitt rum i dagarna så tänkte se hur det hade gått.
   Bilden av slutresultatet är relativt klar. Jag tänker; rena vita väggar + en fondvägg med fåglar som sitter på blommiga kvistar, små spotlights i taket, dubbelsäng med rosa lakan och fluffigt duntäcke, vit avlång hylla som sträcker sig längsmed den ena avlånga väggen, gardinlängder, och en stor vit matta. 
  
Jag älskar att inreda och göra om! Förarbetet är väl lite tveksamt, det är därför jag lämnar över skit jobbet till pappa och hans fru, haha. Skämt åsido. Men efter att ha jobbat på Emmaus Björkå och diskuterat inredning näst intill hela tiden så kunde jag inte låta bli att bli starkt inspirerad till nya möjligheter. Snart erövrar vi IKEA! Även om man inte ska investera något nytt så älskar jag att bara strosa runt och sitta i alla möjliga möbler, förstår inte hur man inte kan tycka om IKEA!


Helsingborg!

Vi stannade en natt längre än planerat vilket betyder att jag alldeles nyligen är hemkommen från våran lilla Helsingborgsresa som varade i tre nätter och fyra dygn. 
   Resan har varit trevlig och innehållit bland annat en heldag i Köpenhamn och promenader genom Helsingborgs charmiga gränder. Om man jämför städerna emellan så är givetvist utbudet mycket mer begränsat än vad det är i Göteborg, men med alla dessa mysiga smågator som fyller ut och slingrar sig runt hela Helsingborg kan man inte låta bli att bli lite småkär i även denna stad.

Jag har börjat få så väldigt mycket hemlängtan på senare tid. Det räcker med att jag sätter mig i bilen så börjar jag genast fundera över hemresan. Vad är det med mig? Jag vet ärligt talat inte vad. Jag har väl gått och blivit en mes.

Snart skall jag i alla fall ner för att äta tacos med älskling och hans familj. Yummie, jag har inte ätit det på månader!


                                                                 

Gulliga Karin

Jag är rätt söt ibland. Gick upp 05:20 idag bara för att hinna med samma buss som älskling och pussa honom hej då innan jag åker till Helsingborg. Kanske lite små fjantigt då jag bara skall vara borta i två dygn, men mycket behövligt för att kunna "överleva", haha!  Apropå ingenting så firar vi ju faktiskt fyra månader tillsammans på torsdag, tiden bara flyger förbi.

Är fortfarande pigg som en lärka, det finns inget bättre än att gå upp innan solen nått över horisonten för då är luften som allra bäst - frisk och fuktig av nattens dagg. Hedanefter blir det säkert till att gå upp mellan 05:30-06:00 för att gå 1,2 mil med stavarna, underbart

In Her Shoes

Har varit med Sash och Honkis under hela eftermiddagen + kvällen eftersom jag reser bort till Helsingborg imorgon. Stannar där i två dagar på Elite Plaza, sedan vet jag inte om vi åker någon annanstans och blir borta längre än tänkt eller om vi åker hem.

Åkte ner till Sash direkt efter att hon hade slutat jobba, sminkade och valde kläder åt henne och "nätshoppade" lite på Nelly och TopShop. Jag vill ha nya kläder jämt trots att jag shoppat nytt i snart en vecka på raken, kan inte få nog! Men som tur är så kan jag begränsa mig själv och säga stopp när det behövs. 
   När hon skulle käka satt vi och slängde makaroner i käften på varandra, haha, så jäkla lättroade.

Sedan drog vi hem till Honkis och kollade på In Her Shoes med bland annat Cameron Diaz och Richard Burgi, han spelar även rollen som Karl i Desperate Housewives (var bara tvungen att påpeka!). Var i stort sett bara jag som var intresserad av filmen då Sash redan sett den och Honkis avskyr "chic flics". Men den var faktiskt bra!



Vi ses om ett par dagar!

Hållplatsservice och nya plagg

Precis kommit hem från stan där jag små shoppat lite och
lämnat tillbaka boken som jag fick låna utav Aparna på jobbet.


När jag gick ut till min hållplats för att ta bussen in till stan så stod där en bil från västtrafik - hållplatsservice. Det var två unga killar runt 20-25 års åldern som tvättade rent fönsterrutorna och såg så att var bra. Sen när dem skulle åka vidare så sa den ena killen den andra:
- Jag är klar så nu kan vi åka till nästa!
- Ja, vänta lite. Jag kollar på den där tjejen...
- Vadå? Tycker du också att hon är söt?
- Ja!

Sen så frågade dem om jag var singel, men så synd för dem att jag redan är upptagen med världens bästa pojkvän!

Lite senare när jag hade anlänt till Emmaus Björkå för att som sagt lämna tillbaka boken jag fått låna, The Rotary International - Make dreams come true (nåt liknande) så träffade jag även de två nya sommarjobbarna - Jacob och Jacob. Den ena såg jag bara på håll ute på bryggan, men han såg faktiskt helt okej ut! Den andra hälsade jag i hand på nere vid sorteringen, troligtvis den största nörden jag sett denna veckan. Lotta verkade inte vara alltför förtjust i honom då han pratade exakt hela tiden om allt och ingenting, haha.

Efteråt blev det lite shopping och jag kom hem med en ny, ljus jeansjacka och ett par nya jeanstights. 500 kronor fattigare, men det var absolut värt det! Känns skönt att hela mitt senaste studiebidrag endast gått till nya kläder, det har jag ta mig fan gjort mig förtjänt av. Dessutom är det löning snart också.

M08C



Saknar min klass!

Sammanfattning av gårdagen

Det togs inga bilder alls överhuvudtaget igår från något håll (eller jo, med min engångkamera
som jag fått från jobbet, men det räknas inte. Haha!). Så bjudningar på det blir det dock inte!




Gårdagen hemma hos Mika ute i Kullavik var faktiskt väldigt rolig enda fram till den lilla incidenten inträffade! Det skall vi inte ta upp här i bloggen, så ni som alltså inte var där får helt enkelt vara ovetandes om vad som egentligen hände sedan.   

Det började med att jag, Honk och Frazze åkte in till stan för att ta Blå Express till Maleviksvägen. På hållplatsen så träffade vi Sophie som fick vara våran mer eller mindre lilla vägledare mot Mika då ingen av oss visste vart hon bodde. Bussresan tog ungefär 40 minuter och jag som med största sannolikhet har Sveriges sämsta tålamod tappade nästan fattningen efter drygt en kvart. Är vi inte framme snart?
   Efter att ha kommit fram till våran slutdestination, alltså hållplatsen, så var det bara till att vänta på Holst och Oliver som kom med bil. Sedan var det bara till att börja gå en kilometer med skyhöga klackar, vilket gick fint!

När vi var utanför skulle vi försöka smyga oss in och överraska henne, men det gick ju inte så jäkla bra för vissa! Hahahaha. Allt man hör är ett stort vrål från mig och i sekunden efter ligger jag på marken och vrider mig av skratt då klacken "vek" sig.  
   Jag och Sophie sprang direkt in i hallen och började skrika efter Mika som kom nerspringandes helt överlycklig över att vi hade kommit och slängde sig över oss, hahaha, sövkorv! Upp och hälsa på allt pepp folk som stod placerade på balkongen och i köket. Hög musik pumpades ut från högtalarna och dem hade Tragedy som jag och Honk dansade oss svettiga till! Du är så söt när du dansar! <3

Efter någon timme kom också Marielle och Martina dit. Men dem stack nästan snabbare än vinden, tråkigt.

En annan sak som var jävligt wierd och som bevisar på att världen är extremt liten vid vissa tillfällen! På festen fanns det en kille som hette Fredrik, kände igen honom under hela kvällen men kunde inte placera honom riktigt. Sedan fick vi ett tillfälle att prata lite med varandra så visade det sig att han också bodde uppe i Gerrebacka, typ i området bredvid mig.

Tack för igår Mickaela! <3


Fest at Mikas

Har precis kommit innanför dörren efter att ha varit och shoppat i stan med mamma. Det slutade med att jag kom hem med fem påsar som innehöll kläder, smycken och underkläder. Jag köpte ett par svarta tights med massa hål  Crossroads, tre nya trosor Lindex, brun-svarta wayfarer Gina, grå tee med tryck Gina, två par örhängen Glitter, en silverkedja GlitterPics kommer inom kort.

Just nu så håller jag på att göra mig i ordning för fest at Mikas ute i Kullavik ikväll! Åker dit med Honk, Holst och Oliver för att sedan träffa människor som man inte sett sedan skolavslutningen, kommer säkert bli hur roligt som helst!

Sjukt gammal bild though.

Favorit i repris!


A lot like love

Äntligen sommarlov och det känns hur skönt som helst! Nu behöver jag inte längre oroa mig över att alarmet inte skall väcka mig på morgonen eller att jag inte kommer hinna i tid till jobbet, för nu finns det inga tider att passa! Hallelujah. När man kan slänga ifrån sig klockan så är det verkligen sommarlov på riktigt!

Vad hände på jobbet? I princip ingenting, vi lekte i stort sett igenom hela dagen. Började hårt med en timmes rast ute på bryggan och sen ner i sorteringen och skruva på Absolute Music 43 på högsta hacket, ansträngande men gott som fan.
   Vanessa och Mikaela hade med sig massa "avskedskakor" till tre-fikat, fick nästan lite dåligt samvete över att det var jag som stod och gluffsade i mig resterna. Men vadå, ingen ville ju ha och kakan blängde mig rakt in i ögonen och skrek: "EAT ME... NOW!!!! WOMAN!!!!", vem säger emot?

Efter jobbet cyklade jag över Götaälvbron in mot stan i det piskande regnet för att bränna lite pengar. Det fick bli ett linne från Monki som jag inte riktigt kan bestämma färgen på, antingen så är det en blandning av rosa och rött eller röd och orange. Ett långt vitt linne från H&M med ett motiv av Madonna på, sjukt snyggt! Sedan köpte jag två stora ringar och ett par stora örhängen också från H&M! I was literally satisfied.

På hemvägen cyklade jag via Ringön och över Tingstadstunneln, helt dyngsur var jag från topp till tå! När jag sedan hade hunnit komma till GP Huset så körde det förbi en buss som var Ej i trafik, sen så bromsade den in helt plötsligt fem meter framför mig och öppnade dörrarna. När jag cyklade förbi hörde jag han ropa:
- Vill du åka med oss? Du kan få skjuts om du vill! Det är gratis!
Tackade självklart ja och sedan frågade dem vart jag skulle - Kärra. Så jag ställde cykeln där bak och fick sedan fri åkning från GP Huset till Körkarlens Gata. Verkligen hur snällt som helst!

Kom hem, slängde i mig fiskpinnar och åkte ner till Honkis där vi såg A lot like love. Åt geléhallon som jag köpt till honom samt en skål formad som ett hjärta där det stod "Tycker om dig" på båda sidorna. Hemskt vad gullig jag blivit på senare dagar. 

  

Nakenfis

Jag är ensam hemma. Hur utnyttjar man detta faktum på allra bäst sätt? Jo, man springer runt helt näck och pumpar ut Di Leva musik ur högtalarna såklart. Det är så jävla skönt när det fläktar (asgarv) och ger även en stor nostalgikänsla från när man var liten.

Nej, men seriöst. (VIKTIG FRÅGA: Sen när i helvete blev jag seriös?! Hursomhelst.) Det är något jag alltid gör varje gång jag är ensam, konstigt nog. Slänger av mig alla kläderna så fort jag kommer innanför dörren och låter dem ligga lite överallt, börjar springa runt och skrika som en galen Black Army fanatiker.

Min mage kurrar. Har inte ätit sedan lunchen idag och har inte heller orkat värma lasagnen som stor redo och klar i kylen. Dock hittade jag en chokladmuffins, yummiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiieeee!! Nu plingade mitt allarm för P-Pillerna, mysigt!

Snart dör Bob Dylan!

Karin har nu blivit "ägd" i vattenpistols krig två dagar i rad vilket jag finner jäkligt orättvist! Slutar alltid med att det är jag som blir dyngsur trots att det var helt emot planen, shame on you Mikaela!
   Sen är ju inte sparkcykel race runt hela byggnaden helt fel heller. Satan vad det kändes i låren efteråt, haha.

Jag har för övrigt fått Navid Modiri feber, det enda som spelats de senaste två veckorna har varit hans musik. Vi bara dör ju så jävla mycket hela tiden! Blir så himla pepp på det mesta och jag fullkomligt älskar soundet med alla i Kung Midas! Tagga till tusen för snart är det Kulturkalaset som gäller. Om du ramlar kommer jag att ramla åt samma håll!


Foto: Jens Nordström.

Old pics

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH, alltså jag dör bokstavligt talat!
Hade totalt glömt bort att jag ens hade dessa bilderna kvar på datorn. Åh fy fan, kärlek!



Björk



Plugga utomlands?

Måste bara berätta en väldigt rolig sak som hänt mig! På mitt jobb så finns det en kvinna som heter Aparna, är mellan 50-60 år gammal och kommer från Indien. Hon har hand om böckerna, skön- och facklitteratur. Jag arbetar tillsammans med henne relativt ofta då jag också är vid bokavdelningen näst intill några timmar varje dag. Det finns alltid något att prata om och vi har jämt en flytande dialog pågående emellan oss. 

Nu är det såhär att hon sitter med i en jury som delar ut stipendium till ungdomar så att dem kan åka ut för att plugga utomlands, precis som Jane kommer göra i höst - plugga i New Mexico, USA. I denna juryn hon sitter i så kan hon rekommendera olika ungdomar som kan få dessa stipendium och det skall hon göra med mig! 

Detta är ju självklart fantastiskt roligt för mig, tänk att kunna få studera utomlands dessa två resterande åren på gymnasiet. Det är liksom något som endast händer en gång under ens livstid och jag har redan fått ett godkännande av mamma om det nu skulle vara så att det går längre än bara en rekommendation.

Vad tycker ni?


Vattenpistols krig

Min ofödde bror bor kvar i Iran
i den där staden som kallas Tehran.
Själv bor jag här och vad gör jag?
Jag åker spårvagn!


Idag gillas vilda vattenpistols krig och nostalgimusik! Ur högtalarna nere från sorteringen pumpar vi musik från tidigt tvåtusental såsom White flag och Dance with me. Sedan i brist på sysselsättningar fyller jag och Mikaela vattenpistolerna till råge och sprutar ner all övrig personal, gång på gång. Slutade med att det till slut stod mellan oss två, kan ju säga att jag blev ägd ganska mycket då hon hade en trippelt så stort pistol som jag hade. Men jag fick min revansch genom att skruva loss behållaren som innehöll drygt en liter vatten och hällde det över henne, haha.

Nu är det två dagar kvar på Emmaus Björkå! Så passa på att titta förbi.

Igår fick jag också reda på att vi åker till Helsingborg på tisdag, en familjeresa i repris. Vi gjorde nämligen en liknande resa för nästan så precis två år sedan, då vi bodde mitt i hjärtat av staden på Elite Plaza med utsikt över det gungande havet. En väldigt mysig stad med gemytligt folk, skall bli trevligt.


Kulturkalaset eller Göteborgskalaset?

Jag vill ha Kulturkalaset här och nu, eller Göteborgskalaset som det egentligen heter enligt mig och många andra, men som de ändrade på för att det blev way too much fylla. Blir det mindre fylla genom att bara byta ut namnet? Löjligt

En sak som är säker är att jag skall stå och dansa till Navid Modiri & Gudarna på Kungstorget. Vad gör det om jag inte är hans största fan, jag skall ändå vara där och delta svettig som få! Skall även hinna med en deja vu tillsammans med Sash under kalaset och gå enda från Götaplatsen hem till Kärra precis som vi gjorde förra året i augusti efter Salem al Fakir. Det var en fin kväll om inget annat!


Upptejpade flyers

Denna måndagen har bara rusat förbi, fasen vad fort tiden går när man har kommit in i systemet på jobbet. Har käkat så mycket almondy tårta idag under fikarasten att det till slut sprutade ut ur näsan på mig, bokstavligt talat. Orkade man inte sin bit så visste dem vem de skulle lassa över den till. Min käft är som en enda stor levande papperskorg för godsaker, hahaha. Cyklar ju ändå till jobbet så det jämnar ju ut sig med alla övriga kalorier.

Sedan så tejpade jag upp och delade ut en massa flyers på hemvägen över hela Backa (mest på baksidan), Bäckebol och Kärra. Så ser ni flyers som sitter på lyktstolpar med reklam om Emmaus sommarloppis så är det garanterat jag som satt dit dem!

Sedan träffade jag dessutom Assbjörn när jag tejpade upp en flyer bredvid deras hus. Hade en flytande dialog i några minuter innan han utbrast:
- Vad fin du har blivit Karin!
Hahaha, tack!

Sen på lördag blir det förresten fest at Mickaela Lindbloms place! Längtar! Vilka skall dit?



Helgen

Nu är ännu en helg över, and it kinda sucks för jag vill verkligen ha sommarlov nu goddamnit! Tur är väl det att man endast har fyra arbetsdagar kvar att ta sig igenom. Det kommer gå fort som bara vinden, se bara vart alla dessa tre veckor tagit vägen!

Kan slå vad om att Vanessa blev sne på mig när jag körde dissen imorse. Eller diss och diss, det var tänkt att vi skulle dela ut drygt 500 flyers idag om Emmaus sommarloppis men jag hade verkligen ingen ork what so ever eftersom jag sovit så fruktansvärt lite. Sa som det var att jag helt enkelt inte orkade och att vi kunde ta det imorgon istället eller något. Det löser sig, det gör det alltid!

Helgen i allmänhet har bjudit på filmkvällar, Partille cup, mys, bad och lite shopping. Träffade dessutom Emelie av rena slumpen vid fyrtiotvåans hållplats på Brunnsparken, gissa om jag blev grovt chockad när jag ser vem det är som gick fram till mig. Längesen! Saknat dig my wife!  

Segaste kvällen igår alltså! Jag och Honken åkte ut för att bada i Sillvik klockan tio i sex och var framme ungefär halv åtta. Efter en halvtimme gick han med på att bada tillsammans med mig, så vi gjorde det, hoppade i, simmade lite och gick upp på land för att värma- och klä på oss. Bussen hem gick dock endast en gång i timmen, klockan 20:27. Så jag frågade vad klockan var när vi stod på berget och värmde varandra med bådas handdukar:
- Klockan är... 20:27!!
Vi la genast benen på ryggen och började springa som galningar. Precis när vi var framme så missade vi den, typiskt! Så vi började gå enda från endhållplatsen och hann nästan enda fram till Lillebyvägen innan nästa buss kom. När vi kom fram till hållplatsen för att byta till buss 25 så var det givetvist tjugo minuters väntetid och sedan tretio minuters åk tid. Vi var framme på Hjalmar Brantning när klockan var drygt halv elva och sedan stod vi och väntade på bussen som snällt kom efter drygt fem minuter. Så vi var inte framme förrens 22:55 på kvällen. Inte nog med detta, jag hade glömt de jävla pillerna hos morsan, så det var bara till att cykla upp för att hämta dem och cykla ner sen igen. När jag kom ner till Honkis igen hade Sara och Jonas redan kommit för att se på film med oss, Hot chick. Efter fem minuter låg så gott som alla fyra och sov, så de bestämde sig för att gå hem en timma senare.

Idag har jag och Honken tvättat och gjort fint i huset så att hans pappa skall bli glad när de kommer tillbaka hem från landet. Jag strök både Honkis, hans pappas och Elins tvätt. Duktig och snäll är vad jag är!


Sillvik?

Snart har tre veckor och fyra dagar passerat och då är det äntligen sommarlov på riktigt! Fri från att passa tider, fri från matlådor som luktar unket och framförallt fri från alla nedrans massa bingar (för ett tag i alla fall). Vill ta igen all den tid jag gått miste om och se till att träffa alla jag saknar något grovt mycket! Ni vet vilka ni är! 

Funderar på att åka ut till Sillvik tidigt på lördag morgon för bad och grillning. Alla vi som fikade efter skolavslutningen, är ni på framförallt? Ropa till om ni hänger med, vill träffas så snart som möjligt!


"Hur många hårstrån har du?"

Hahahaha, jag hittade bokstavligt talat världens sötaste lapp när jag grovsorterade i förrgår!


Investerat i ett par nya skor

Äntligen så har jag investerat skorna som jag har gått och suktat så djupt efter sen i sena februari. Drygt 13 cm hög klack, tjock platå, spännen över hela foten och mina ben kan inte bli mycket snyggare än såhär! Förstår inte att ett par nya skor kan påverka humöret så mycket, men mitt leénde sträcker sig verkligen från det ena örat till det andra. So, so happy!
Vanessa tyckte att jag skulle ta tag i saken och slå till, sagt och gjort! Jag har ju inte haft pengar tidigare för att kunna köpa dem, eller jo, men inte tillräckligt så att jag kunde klara mig tills nästa studiebidrag kom in på kontot. Men nu har jag 2000 kronor att leva för innan det blir lönehelg den 25 juli. Då får jag min ena halva, lite mer än 4500 skulle jag gissa på.

Jag, Vanessa och Mikaela anmälde oss för övrigt intresserade till att jobba vidare på Emmaus under vissa helger och lov. Både jag och min ekonomi skulle må toppen av det, 1050 kronor är ju verkligen ingenting om man tänker efter! Vad får man? Ett par jeans och en t-shirt, sen är i stort sett hela summan borta.


RSS 2.0